Bijeenkomst | Fietscommunity, Smart Cycling Futures en de Tour de Force | 14 Maart 2019

GAAT DE FIETS DE STAD REDDEN?

De grote en middelgrote steden gaan de komende jaren flink uitbreiden. Er zullen vele duizenden woningen bijgebouwd worden, hoofdzakelijk binnen bestaand stedelijk gebied. De extra uitdaging die zich hierbij aandient is: hoe kunnen deze steden bereikbaar en mobiel blijven op een duurzame manier? Om dit te realiseren zien we een belangrijke rol weggelegd voor de fiets.

Op donderdag 14 maart 2019 slaan Smart Cycling Futures (SCF), Fietscommunity en Tour de Force de handen ineen in Utrecht. We organiseren een ochtendbijeenkomst waarin stil wordt gestaan bij de vraag of en hoe de fiets de stad gaat redden, – of op zijn minst hieraan een bijdrage gaat leveren. Om ons op weg te helpen hebben we Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, bereid gevonden een presentatie te verzorgen. Hij zal met ons zijn visie delen op de ruimtelijke inrichting van stad en regio, met hierin speciale aandacht voor de positie van de fiets.

Voor de concrete verbinding met de praktijk zullen we in het tweede gedeelte van de bijeenkomst met vier steden – Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle – actief in gesprek gaan over hun toekomstige opgaven en over de manier waarop zij de fiets (willen) aanwenden om hun stedelijke (duurzaamheids-)ambities te bereiken en hoe fietsinnovaties daarbij kunnen helpen. We nodigen u dan ook van harte uit om 14 maart a.s. deel te nemen. (In de middag gaat het programma verder voor de stakeholders van Smart Cycling Futures).

Programma

09:00-09.30    Inloop

09:30-09:40    Welkom

09:40-10:40    Panorama Nederland: toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland

Door Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving

10:40-11.00    Pauze

11:00-12:15    Werksessie: toekomstige stedelijke opgaven en de rol van fiets.

Vertegenwoordigers van Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle pitchen hun stedelijke ambities en gaan in discussie over hoe de fiets kan bijdragen aan het behalen van deze ambities.

12:15-12:30    Afsluiting ochtenddeel van de bijeenkomst

12:30-13:30    Lunch

Praktische informatie

Datum:            14 maart 2019
Tijd:                  09:00-13:30 (incl. gezamenlijke lunch)
Locatie:           ANNE (Veemarktplein 41, 3521 BD Utrecht (tegenover de Jaarbeurshallen/ Kinepolis Bioscoop, op enkele minuten loopafstand van Utrecht CS) https://anne-online.nl/over-anne/

Kosten:             Gratis
Aanmelden:   Klik op de volgende link: Fietsberaad
Contact:           Hugo van der Steenhoven, email: hugo@hugocycling.nl

Voor meer informatie: www.fietscommunity.nl
Volg ons ook op twitter: @fietscommunity

De Fietscommunity 2.0 is onderdeel van VerDuS, gelanceerd in het kader van het SURF-programma en wordt gefinancierd door VerDuS en Transumo Footprint. Voor informatie over de Fietscommunity 2.0 kunt u terecht bij Suzanne Bleijenberg, email suzanne.bleijenberg@platform31.nl. 
 Afmelden? Dat kan door een mailtje te sturen naar suzanne.bleijenberg@platform31.nl