Bijeenkomst Post-corona: Massaal op de Fiets? | 15 oktober 2020

De Fietscommunity 2.0 en TourdeForce nodigen u graag uit voor de bijeenkomst Post-corona: Massaal op de fiets? Tijdens deze online bijeenkomst op donderdag 15 oktober gaan we met u én een aantal experts in gesprek over de toekomst van fietsen in het post-corona tijdperk. Blijven we meer thuiswerken en vaker de auto gebruiken? Vervangt de fiets het ov volledig? Kortom; gaan we massaal op de fiets, of juist niet?

 

Programma

14.45    Online inloop

15.00    Welkom

15.05     1. Thuiswerken & fietsen Ori Rubin, Universiteit van Amsterdam
Wat zijn de ervaringen van (voormalige) forenzen die door de COVID-19 crisis nu overgestapt zijn naar thuiswerken?

               2. Auto/OV versus Fiets Matthijs de Haas, KiM
De coronacrisis en alle contact beperkende maatregelen hebben een grote impact op onze mobiliteit. Hoe hebben mensen hun reisgedrag aangepast aan deze situatie? Is de fiets een andere rol gaan spelen en wat verwacht men over het reisgedrag na corona? Inzichten uit het Mobiliteitspanel Nederland (MPN) geven antwoord op deze vragen.

               3. Afname OV: meer of minder fietsen? –  Niels van Oort, Smart Public Transport Lab TU Delft
Fiets en OV, beschouwd als vriend of als vijand. Hoe dan ook, door Corona is het OV gebruik sterk gedaald en zijn er ook structurele effecten te verwachten. Wat betekent dat voor de combinatie van fiets+OV, zowel in één keten als in de keuzeset voor meerdere reizen? Op basis van verschillende onderzoeken kijken we naar de toekomst van fiets en OV en hoe we deze zouden kunnen beïnvloeden.

16.25    Afsluiting

 

Praktische informatie

Datum:           Donderdag 15 oktober
Tijd:                 15.00 – 16.30 (14.45 online inloop)
Locatie:           Gratis online bijeenkomst via Zoom. Mocht u Zoom nog niet gedownload hebben, doe dit dan voorafgaand aan de bijeenkomst.
Aanmelden:   Aanmelden kan via: Fietsberaad.nl (klik op de link). U ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst de Zoom inloggegevens.